perjantai 14. elokuuta 2015

Häiden juomatarjoilu

Häidemme juomatarjoilu oli asia, jonka kanssa puntaroimme pitkään. Tarjotako juomat simppelisti vai panostaako juomapuoleen hieman enemmän? Miehelleni olisi sopinut simppelimpikin tarjoilu, mutta minä halusin runsaammin vaihtoehtoja tarjolle. Tämä johtunee siitä, kun olen itse niin ronkeli alkoholijuomien suhteen, ja useimmiten tarjolla on joko perusupcidereita tai sitten kuivempaa juomaa, joka sekään ei ole minun makuuni. 

Onnittelumaljaan halusimme jonkun mielestämme hyvänmakuisen kuohuviinin. Tokihan Tallinasta, josta kaikki alkoholitarjoilumme hankimme, olisi saanut 3€ pullolta maksavia kuohuvia, mutta nämä jätimme suosiolla hyllyyn. Kaikki nämä "halpiskuohuvat", joita olemme tähän asti maistelleet, ovat olleet mielestäni lähes kuohuvaa kuraa, joten valinta muutaman euron enemmän maksavasta ja paremman makuisesta onnittelumaljasta oli selvä. Uutena vuotena maistellessamme J.P. Chenetin Ice Editionia oli valintamme sinetöity. Maku oli sopivan raikas ja hivenen makea, juuri oikeanlainen häihimme.

Yksi asia, josta halusimme varmistua oli se, että juomat eivät loppuisi häistämme kesken. Valitettavasti tarkkoja juomamääriä en enää muista, joten niitä en pysty tänne jakamaan. Jaoimme miedot alkoholijuomat kolmeen osaan, joista yhden muodostivat oluet, yhden lonkerot ja yhden siiderit. Oluina ostimme Sakua ja A.Le Coqia. Lonkeroita oli kolmea eri makuvaihtoehtoa; perinteistä, karpaloa sekä limeä. Siidereistä häissämme tarjoiltiin Crowmoorea ja Sommersbytä omenan makuisena. 


Kuva Mai Mönkkönen

Lisäksi oli tarjolla koko illan ajan Gato Negron puna- ja valkoviiniä. Iltapalan yhteyteen ostimme tarjoiltavaksi vajaan satapulloa Sol-olutta, joka mielestämme toi kivan lisän illan ruokahetkeen. Päätimme myös tarjota kaiken muun lisäksi boolin ystäville boolia, jonka menekki tosin ei ollut kovinkaan suuri. Näin jälkeenpäin viisaampana ajatellen olisi boolin voinut hyvin jättää pois, kun muut juomatarjoilut olivat noinkin kattavat.

Jälkikäteen olemme todellä tyytyväisiä, että panostimme eri juomavaihtoehtoihin alkoholien suhteen. Keltään emme kylläkään suoranaisesti saaneet kiitosta juomavaihtoehtojen runsaudesta, mutta itse koen sen osana tunnelman nostattajaa, että jokainen pystyy löytämään itselleen mieluista juotavaa. Vaikkei juuri sitä suosikkimerkkiä olisikaan tarjolla, niin esimerkiksi siidereistä on helpompi löytää itseään miellyttävä vaihtoehto, kun tarjolla on sekä kuivaa että makeaa laatua. 

Alkoholittomina juomina tarjoilimme illan aikana Hartwallin Vichyä, Pepsi Maxia sekä perinteistä Jaffaa. Nämä tekivät myös hyvin kauppansa. Jos sää olisi ollut vieläkin lämpimämpi, olisi alkoholittomien juomien menekki varmaankin kasvanut entisestään. Juurikin lämpimän päivän varalta varauduimmekin suureen määrään Vishyä. Onneksi se ei ihan muutamassa kuukaudessa pilalle mene häiden jälkeenkään..

Tölkkijuomat laitoimme tarjolle isoihin sinkkivateihin, joiden pohjan täytimme jääpaloilla. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä juomat pysyivät kylminä ja tarjoilu oli myös esteettisesti kaunis. 

Juomatarjoiluja miettiessä kannattaa ensiksi hahmotella, minkä tyyliset häät ovat kyseessä ja minkälaiset halutaan juhlista rakentaa. Meidän häihin sopi runsas alkoholitarjoilu, sillä halusimme tarjota vieraillemme upean ja pitkän päivän häidemme merkeissä, toisaalta halusimme myös vieraiden viihtyvän häissämme pikkutunneille asti. Olivat häät millaiset tahansa on juomapuoli asia, jota suosittelen miettimään hartaudella. Tähänkin asiaan pätee vanha viisaus; hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! :)

1 kommentti:

  1. Moi! Järkkäilen häitä Joensuussa ja etsinnässä on hyvä pitopalvelu. En löytänyt mainintaa sinun blogista teidän pitopalvelusta. Taisitkin kirjotella että ruokaa kehuttiin kovasti teillä niin kiinnostaa mistä pitopalvelusta tilasitte ruoan? (:

    VastaaPoista