perjantai 16. tammikuuta 2015

Nudet hääkengät?

Olen jo muutamassa postauksessa pohdiskellut hääkenkiäni. Vieläkään ei ratkaisua ole syntynyt, vaikka vaihtoehtoja olen mielessäni pyöritellyt ja yhdet kengät jo lähes kotiuttanutkin. Aina vain uudestaan palaan ajatuksissani nudeihin hääkenkiin niiden luonnollisen, yksinkertaisen ulkonäön ja monikäyttöisyyden vuoksi. Nudet korkokengät ovat olleet ostoslistallani jo pidempään, mutta aina niiden osto on lykkääntynyt muiden "musthave" -ostosten taakse.

Nyt tänään perjantai-illan iloksi rupesin selailemaan kuvia nudeista kengistä ja poimin Zalandon nettikaupasta muutaman varsin varteenotettavan vaihtoehdon vartailuun. Zalandon valikoima yllätti minut positiivisesti ja saatan näistä jonkun päätyä tilaamaankin. Kriteerit (tällä kertaa) etsimilleni kengille ovat:

1. Nuden väri, joka ei saa taittua liikaa kameliin päin.  
2. Korko pitää olla siedettevä kävellä, yli 10cm korkoa en edes harkitse. 
3. Kengissä kuitenkin tulee olla jonkin verran korkoa, sillä korot antavat ryhtiä ja luovat ainakin minulle naisellista itsevarmuutta.  
4. Hyvä istuvuus ja laadukkuus on asia, josta en tingi, varsinkin kun kengät hankitaan jatkokäyttöä ajatellen.

Guessin kengissä on kaunis pinta ja oikea väri. Plussaa ehdottomasti kauniista ulkomuodosta ja siitä, että materiaali on nahkaa. Miinusta tulee kuitenkin korosta, joka on 10cm. Hintaa näillä kengillä on 169,95€.

Guess / kuva Zalandon sivuilta

Pura Lopezin kengissä on myös juuri hakemani sävy. Myös nämä saavat plussaa materiaalistaan (nahkaa) ja erityisesti korosta, jonka korkeus on 7,5cm. Tämän koron päällä voisin hyvinkin kuvitella seisovani koko hääpäivän. Mitään yksittäistä miinusta kengistä en keksi, mutta ehkä hinta 199,95€ voidaan näiden kohdalla laittaa pieneksi miinus-merkiksi perään?

Pura Lopez / kuva Zalandon sivuilta

Mai Piu Senzan korkkarit ovat nudea kiiltonahkaa. Plussaa oikeasta väristä. Miinusta siitä, että kengissä pinnan ja pohjallisen materiaali on nahkaa, mutta sisämateriaali on keinonahkaa. Hiostaako tuo keinonahka sisämateriaalina kesällä? Korkoa on 9,5cm, joka alkaa hipoa jo kipurajaani. Lisäksi vierastan ehkä hieman tuota kiiltonahkaa materiaalina, siinä kun käytössä väistämättä tulevat pintavirheet korostuvat mattaista pintaa enemmän. Jatkokäyttöä ajatellen lyhytikäisempi kenkä? Miinusta tosin ei voi ainakaan hinnasta antaa, sillä se on edellisiä huomattavasti matalampi. Ylimääräinen plus-piste siis hinnasta, joka normaalisti on 84,95€, mutta nyt kenkien ollessa alennuksessa 63,71€.

Mai Piu Seza / kuva Zalandon sivuilta

Michael Michael Korsin korkkarit muistuttavat paljon Pura Lopezin korkokenkiä. Plussaa kauniista ulkonäöstä sekä aidosta nahasta materiaalina! Miinusta nämäkin saavat kiiltonahasta sekä pikku-miinuksen 9cm korosta. Hinta on mielestäni hyvin kohtuullinen 99,95€.

Michael Michael Kors / kuva Zalandon sivuilta
Tässä muutama vaihtoehto tuhansien nude-korkkareiden joukosta pohdittavakseni. Välillä tuntuu hyvältä kirjoittaa omia pohdintoa ylös, jotta pystyy paremmin ajatuksissa jäsentelemään eri tuotteiden plussat ja miinukset. Näistä vaihtoehdoista nuo Pura Lopezin ihanuudet voisivat hyvinkin olla jaloissani hääpäivänä! Olisivat varmasti hyvät jalassa ja laadukkaat hankinnat myös jatkokäyttöä ajatellen! :)

4 kommenttia:

 1. Mä tilasin just itelleni täydelliset nuden väriset hääkengät Footwaysta! Ne oli sellaset Blinkin avokkaat nilkkaremmillä. Se kuva vääristi tosi paljon ja kengät näytti lähinnä possunpinkeiltä niissä. Onneks otin riskin ja tilasin! Korkoa on 10cm ja laadusta en menis sanomaan mitään, mut malli on just oikea ja täydellisiä oli vaikea löytää, kun lähes kaikista mieleisistä oli koot loppu. Tiesin siis just, mitä halusin ja onneksi sain sellaiset. Teen lähiaikoina postausta omaan blogiin ja voin linkata sen sitten aikanaan. Footwaylta mun ei kannata edes linkata, kun tuotekuvissa väri on niin väärentynyt... Ja et vissiin sellaisia etsinytkään.

  Mutta siis nuden väriä kannatan ehdottomasti! :)

  T. Mariann The Day-blogista Lilylta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa nekin täydellisiltä! Tuo nilkkaremmi on ihana, antaa näyttävyyttä ja tukee samalla jalkaa hyvin! Itse vierastan tosin tuota nilkkaremmiä, kun olen niin lyhyt, että se lyhentää jalkojani entisestään.. Mutta ihana kuulla, että myös toiset tulevat momrsiammet ovat astelemassa alttarille nuden värisissä kengissä! Tee ehdottomasti postausta omista kengistäsi, niin minäkin pääsen fiilistelemään valintaasi :)

   Poista
  2. http://www.lily.fi/blogit/day/milla-astelen-alttarille-3

   Tuolta löytyy mun postaus hääkengistä! Vielä olis miljoona muuta aihetta odottamassa. Nyt vasta huomaa, miten paljon "pikkujuttuja" häissä on! :D

   Poista
  3. Kiitos! Käyn lukemassa tuon sun postauksen ihan ajatuksen kera tällä viikolla! Häiden järjestämisessä on kyllä työtä! On ne isot linjat (vihkipaikka, juhlapaikka, pitopalvelu yms.) ja loput onkin sitten kaikki niitä pieniä juttuja :D

   Poista