perjantai 2. tammikuuta 2015

Kesäkuntoon 2015!

Hyvää tätä vuotta! Kuten aikaisemmasta postauksestani kävi ilmi, olen ehkäpä noin neljän miljoonan muun suomalaisen kanssa havahtunut tänäkin vuonna tammikuun vaihtuessa siihen, että kaikista lupauksista huolimatta ne farkut tuntuvat jälleen uppoutuvan vyötärön pehminneeseen seutuun. Tosi asia, vaikkakin en sitä mieluusti (tänäkään..) vuonna itselleni myöntäisi. Tästä vuodesta on kuitenkin tulossa ainutlaatuinen, joten eiköhän se liikunnan motivaatiokin ala hiljalleen löytymään!

Kuva Pinterestistä.


Häät ovat asia, josta olen haaveillut niin pitkään, että haluan olla hääpäivänäni myös fyysisesti hyvässä kunnossa. Se ei tarkoita viimeisintä kisakuntoa eikä kuukausia kestäviä dieettejä hääpäivää edeltävästi, vaan sitä, että viihtyy kehossaan ja voi sen sisällä hyvin. Minulle tämä tarkoittaa muutaman loppuvuoden aikana kertyneen ylimääräisen kilon karistamista ja fyysisen aktiivisuustason nostamista. Kun harrastan säännöllisesti liikuntaa, saan siitä älyttömästi energiaa ja jaksamista arkeen. Nyt viimeisen 1,5 kuukauden aikana harventuneiden salikäyntien seurauksena myös jaksamiseni on kokenut inflaation, ja sen kyllä olossani huomaan. 

Kuva Pinterestistä.

Häät ovat hyvä motivaatio fyysisen kunnon kasvattamiselle. Rehellisesti sanottuna en ole kuitenkaan ikinä ymmärtänyt sitä joukkoa morsiammia, jotka treenaavat itsensä huippukuntoon hääpäivää ajatellen, ja sen jälkeen motivaation kadotessa katoaa myös lihakset ja tilalle tulevat vyötärön seutuun pehmeät kesäkellukkeet. Itse lukeudun ihmisiin, jotka pystyvät psyykkaamaan itseään kohti asetettuja tavoitteita. Tälläisiksi voi nostaa esimerkiksi häät, häiden jälkeen häämatkan, häämatkan jälkeen ensimmäinen kesän rouvana yms. Tavoilla luodaan tekemiselle inspiraatiota ja näin ne lisäävät motivaatiota -ainakin itseni kohdalla.

Kuva Pinterestistä.

Olen jo useiden vuoden aikana käynyt kuntosalilla säännöllisen epäsäännöllisesti ja se harrastus jatkukoon tänäkin vuonna. Viime syksynä sain toivotun boostin aloittaa juokseminen, ja tätä aion jatkaa myöskin vuoden vaihtumisen jälkeen. Itse häitä miettien voisin kesän lähestyessä keskittyä normaalia enemmän ylävartalon harjoitteluun, sillä hääpukua(kin) ajatellen käsien kiinteytyminen ei olisi ollenkaan pahasta. Lupaan myös keskittyä kehon huoltamiseen, joka usein tuppaa treenin jälkeen jäämään hutaisutasolle kotiin kiirehtiessä. 

Kuva Pinterestistä.

Olkoon tämä postaus nyt pieni lisäinsiraatio minulle ja ehkäpä myös jollekin muulle sinne ruudun toiselle puolen. Mukava on palata tähän aiheeseen kevään mittaan, ja päivittää väliaikatietoja kesäkuntoon 2015 -projektistani. Senhän täytyy onnistua, kun se on nyt julkisestikin kerrottu..?! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti