maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hääpaikka

Hääpaikka on yksi hääjuhlan tärkeimmistä elementeistä. Hääpaikan valinnassa pitääkin ottaa huomioon pari asiaa. Hääpaikan ilme vaikuttaa paljon hääjuhlan tunnelmaan. Toki vaikkei paikka mikään helmi itsessään olisikaan, saa koriste-esineillä, kynttilöillä ja kukilla ihmeitä aikaan. Jo kaunis kattaus pöydissä tekee paikalle kuin paikalle ihmeitä. Kuitenkin varmasti ainakin jokainen morsian unelmoi hääjuhlasta kauniissa tilassa, jonka saisi koristella satumaiseksi juhlapaikaksi...

Kuva Pinterestistä.

Takaisin tosi elämään. Toinen tärkeä asia hääpaikkaa koskien on sen koko. Mielelläänhän kaikkien vieraiden tulisi mahtua juhlapaikkaan istumaan ja ruokailemaan. Ja ainakin siinä unelmien juhlatilassa vieläpä suht väljästikin siten. Toki moni soveltaa kesähäissä hieman pienempiäkin paikkoja laittamalla osan vieraista ruokailemaan esimerkiksi katetulle terassille tai pihatelttaan. Toivoen ja rukoillen tietysti parhainta mahdollista säätä!

Kuva Pinterestistä.

Toinen varmasti monelle parille mietintää aiheuttava asia on hääpaikan vuokra. Miksi aina kaiken ihanan pitääkin maksaa niin paljon?! Toki yleensä paikat, joissa on tilaa suuremmallekin juhlaporukalle, maksaa enemmän kuin pienemmät juhlatilat. Ja luonnollisesti vuokran suuruuteen vaikuttaa yleensä myös paikan kunto sekä yleisilme. 


Kuva Pinterestistä.

Yksi tärkeä asia on myös paikan sijainti. Toiset haluavat vihkipaikan ja hääpaikan olevan kävelymatkan päässä toisistaan. Toisille taas on ihan luonnollista vuokrata hääpaikka tunnin ajomatkan päästä vihkipaikasta. Kolmannet taas järjestävät vihkimisen hääpaikalla, mikä osaltaan helpottaa matkajärjestelyjä. Sijainnin suhteen ehkä eniten mietityttävä kysymys on vieraiden kuljetus. Tuleeko sellainen järjestää hääparin taholta, jos paikka on kymmenien kilometrien päässä oletetusta juhlakaupungista tai vihkipaikasta? Jos kuljetusta ei järjestä ja hääjuhlassa on alkoholitarjoilu, veroittaako pitkä matka juhlijoita vai onko vieraat valmiit maksamaan taksikuljetuksen majoituspaikkaan? 

Kuva Pinterestistä.

Varmasti moni hääpari joutuu tinkimään juhlapaikan(kin) suhteen jostain. Välttämättä sitä unelmapaikkaa ei ole saatavilla kaupungissa, jossa häät juhlitaan tai sitä unelmapaikkaa ei ole budjetin rajoissa mahdollista vuokrata. Tai sitten juhlapaikka, joka miellyttää tarjolla olevista vaihtoehdoista eniten, on kauempana kuin suunnitelmissa olikaan. Tätä juhlapaikan valintaa olen stressannut ehkä eniten koko häiden tähän astisessa suunnittelussa. Avaan myöhemmin hieman meidän valitsemaa hääpaikkaa ja kerron omat ihastukseni ja kauhistukseni valitsemastamme tilasta. Uskon ja toivon, että oli paikka sitten mikä tai millainen tahansa, niin loppujen lopuksi juhlista tulee unohtumattomat, vaikkei tila vastaisikaan täysin sitä unelmien satumaista hääpaikkaa. Ikävä kyllä, kun ne realiteetit tulee tässäkin asiassa ottaa huomioon ja järjen on vaan pakko voittaa tunne, ainakin jollain asteella..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti