sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Se Puku

Jokaisella naisella on varmasti omat mielikuvansa täydellisestä hääpuvusta. Olen aina pitänyt itsestään selvänä, että hääpukuni tulee olemaan valkoinen. Materiaali ovatkin sitten aiheuttaneet enemmän mietintää. Mikä olisi eniten se minun juttu?

Kuva Pinterestistä.

Hääpukujahan on hyvin erimallisia ja -kuosisia. Ennen ensimmäisiä sovituksia on hyvin vaikea tietää mikä sopii omalle vartalolle ja mikä taas vastaavasti ei näytä niin edustavalta itsensä päällä. Tätä on vaikea hahmottaa, sillä hääpukumainoksissa (kuten kaikissa muissakin mainoksissa..) mallit ovat 180 senttisiä ja kooltaan 32. Se, miltä puvut näyttävät kunkin morsiammen päällä ja mikä malli pukee ketäkin parhaiten, selviääkin vain sovittelemalla. 

Kuva Pinterestistä.

Isoin ongelma on se, kun katselee hääpukuja, niin on hankala päättää omanlaista ja itselle sopivinta tyyliä, sillä kauniita pukuja on ihan liikaa! Puvut ovat toinen toistaan kauniimpia, joten ei ihme, että tuossa hääpukuviidakossa menee ainakin hetkellisesti sekaisin. Monet morsiammet hankkivatkin nykyään kaksi eri hääpukua, jolloin on mahdollisuus ostaa kaksi kaunista, toisistaan erilaista pukua. 

Kuva Pinterestistä.

Heti alusta asti minulle oli selvää, etten halua mitään kovin koristeellista strassimättöä päälleni hääpäivänä. En muutenkaan ole mikään suuri korujen käyttäjä, joten liian näyttävät strassit puvun suhteen tuli unohtaa. En myöskään pidä itselläni kovinkaan kirjailluista vaatteista, joten luonnollisesti en kirjailuja Siihen Pukuunikaan halunnut. Haasteena olikin siis löytää yksinkertainen puku, jossa kuitenkin on sitä jotain, jota hääpuvulta kaivataan. 

Kuva Pinterestistä.

Vaihtoehtoja puvun ostoon on monia. Uutena pukuja voi ostaa hääpukuliikkeistä tai tilata nettimyynnin kautta. Jälkimmäisessä on toki omat riskinsä, mutta huomattavasti huokeammat hinnat houkuttelevat monia. Itse hankin oman pukuni käytettynä käytettyjä hääpukuva ja poistoeriä myyvästä Lovebirds:stä Helsingistä. Käyettyjä hääpukuja voi myös metsästää eri kirpputoripalstoilta netistä. Minulla kävi kieltämättä tuuri puvun suhteen, sillä tuo liike oli ensimmäinen hääpukuliike, jonne menin. Toisen koskaan sovittamani hääpuvun kohdalla tuli oikea fiilis ja Se Puku löytyi. Se on totta, että sen vain tietää, kun oikean puvun saa päälleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti