sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Valokuvaus

Valokauvaus on asia, joka jakaa jyrkästikin mielipiteitä. Jotkut arvostavat kuvausta korkealle, pitävät sitä aivan omana taidelajinaan. Toisille valokuvaus on vain kuvia kasvoineen, tapahtumineen tai maisemoineen. Itse pidän todella valokuvista ja sitä kuvaamistakin yritän tasaiseen tahtiin harjoitella. Mielstäni valokuvat ovatkin ihana silta takaisin kuvaushetkeen. 

Kuva Pinterestistä.
Kuva Pinterestistä.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa? Tämä on oikeasti totta. Hyvässä kuvassa katsoja pääsee kuvaan sisään, ikään kuin pystyy elämään kuvatun hetken tunnelmineen uudelleen. Hyvä kuvaaja pystyy ikuistamaan kuvaan sen latauksen, joka kuvaushetkellä vallitsee. 

Kuva Pinterestistä.
Kuva Pinterestistä.
Kuva Pinterestistä.

Kuvan ottamisella ja valokuvauksella ei ole mielestäni juurikaan yhtäläisyyksiä. Kuka tahansa osaa painaa kamerasta nappia ja räpsästä kuvan tilanteesta tai ehkä hieman ohi siitä. Valokuvaus taas vaatii silmää, tilannetajua ja toki sitä ammattimaisuuttakin. Se ei välttämättä vaadi tuhansien ja taas tuhansien eurojen laitteita, kunhan kuvaajalla on silmää ikuistaa kuvattava tunnelma. Hyvän kuvan takaa joskus jopa ripaus onnea. Täytyy olla oikeaan aikaan oikeassa paikaasa.

Kuva Pinterestistä.
Kuva Pinterestistä.
Kuva Pinterestistä.

Oli kyse minkälaisesti tilaisuudesta tahansa, kannattaa kuvaajan valintaan käyttää aikaa. Valokuvaus on parhaimmillaan taidetta, ja jokaisella taiteilijallahan on omanlaisensa lisä toteutukseen. Toki ammattilainen osaa ja pystyy muuntamaan tyyliään ja täten toteuttaa kuvauksen asiakkaan toivomalla tavalla. Toiveista kannattaa kuitenkin keskustella etukäteen, jotta kuvaukselta saa mitä toivoo. Paraskaan kuvaaja kun ei pysty lukemaan pään sisäisiä ajatuksia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti