perjantai 5. kesäkuuta 2015

Hääkukat -check

Kävimme tänään vahvistamassa hääkukkatilauksemme Joensuun S-kukkakaupassa. Se miksi päädyimme S-kukkakauppaan, johtuu puhtaasti saamastamme palvelusta sekä hinnoista. Kukkien kohdalla kilpailuttaminen todella kannattaa, sillä esimerkiksi pöytäkukkien hintoja kysellessä ne olisivat kustantaneet 5€ kappaleelta S-kukkakaupassa, kun samasta kuvasta tehty hinta-arvio Joensuun Kukkatalolla oli 10€ kappaleelta. Aikamoisia eroja tosiaan, kun puhutaan monista kymmenistä kappaleista. Liikkeessä oli myös auttavainen ja ystävällinen palvelu heti ensivierailustamme alkaen, joten kukkakaupan valinta oli kohdallamme äärimmäisen helppo tehdä.

Suunnitelmilla on meidän kohdalla tapana muuttua, niin myös hääkukkien osalta. Edellä mainitsemamme hääkukat jätimme kokonaan tilauksestamme pois, ja päätimme koristaa pöytämme muilla tavoin. Kimpukseni valikoitui nyt pitkän pohdinnan jälkeen pyöreä kimppu, joka sisältää vaaleanpunaisia ruusuja, valkoisia neilikoita sekä harsokukkaa. Vaikka ajattelin kimppuni olevan aivan jotain muuta, niin jotenkin tuollainen perinteinen tuntui vaan parhaalta ratkaisulta. Hääkimppuni halkaisijaksi suunnittelimme noin 22cm, ja hintaa kimpulle kertyy 70-90€ lopullisesta koosta riippuen.

Lisäksi tilasimme korttipöytää koristamaan kimpun, joka tehdään harsokukasta ja erivärisistä (lue= valkoisista ja vaaleanpunaisista) neilikoista. Halusimme tilata myös erillisen heittokimpun, jotta minun ei tarvitse heittää oikeaa kimppuani vielä onneaan odottaville. Nämä kimput tosin ovat hieman edullisempia kuin hääkimppuni, hintaluokaltaan 20-35€.

Vieheet tilasimme niin sulhaselle kuin bestmaneillekin. Halusin myös vieheen isälleni, jolla on myös tärkeä tehtävä häissämme, kun hänen käsipuolessa alttarille astelen. Vieheet tulevat olemaan kaikille samanlaiset, harsokukasta ja valkoisesta neilikasta tehdyt. Vieheille hintaa kertyy 12€ kappaleelta.

Olen kukkiin kyllä kaiken kaikkiaan tyytyväinen. Koska emme ole itse mikään kukkaihmisiä, ei myöskään häidemme tarvitse olla ympäriinsä kukilla koristellut. Vaikka yllättävän edullisesti hääkukkamme saimmekin, niin kieltämättä säästämme sievoisen summan, kun päätimme pöytäkukat jättää tilaamatta. Tähän päätökseen tosin vaikutta hintaa enemmän kauniiden (ja edullisten) maljakoiden löytämisen vaikeus. Nyt on huojentunut olo, kun tämä(kin) asia on saatu hoidettua, ja tilaus on vetämässä. Kyllä ne häät sieltä lähestyvät! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti