keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Häävalmisteluja

Nyt 1,5 viikkoa ennen häitä olemme saaneet viimeisetkin juhlijat varmistettua, ja päätinkin heti tänään tehdä häidemme istumajärjestyksen pois mielen päältä pyörimästä. Alkuun homma tuntui lähes mahdottomalle, mutta pienen kankeuden jälkeen homma alkoi sujumaan yllättävän helposti. 

Kuva Pinterestistä.

Voisin antaa vinkin istumajärjestystä tekeville, että kannattaa ihan ensimmäiseksi miettiä onko istumajärjestyksen osalta jotain "pakollisia" asioita, jotka pitää ottaa huomioon järjestystä suunnitellessa. Me esimerkiksi halusimme, että meistä katsottuna ensimmäisissä pöydissä istuisi vanhempamme sekä isovanhempamme. Myös kaasot ja bestmanit halusimme istumaan ensimmäisiin pöytiin. Tähän ensimmäiseksi mietittävään kategoriaan kuuluu myös esimerkiksi ihmiset, joita ei syystä tai toisesta sijoiteta mielellään samaan pöytään. Tiedättehän, näitä tapauksia kuuluu joskus sukujuhliin..

Suosittelen myös etukäteen miettimään haluaako "sekoittaa pakkaa" sukulaisten ja ystävien osalta eli laittaa ennestään tuntemattomia istumaan vierekkäin, toki tietenkin mahdollisesti pariskunnittain. Meillä ei tosin tämän suhteen ollut mitään erityistä ajatusta etukäteen, vaan suunnitteluvaiheessa pyrin sijoittamaan ihmisiä pöytiin niin kuin ajattelin heidän 
parhaiten viihtyvän. 

Kuva Pinterestistä.

Viimeisenä neuvona suosittelen olemaan armollinen itselleen ja muistamaan, että varmastikaan ikinä istumajärjestyksestä ei voi saada täydellistä. Vaikka päättäisit, että ennestään tutut ihmiset istuvan vierekkäin, aina löytyy joitain, jotka saavat viereen ihmisen, johon tutustua syönnin ja pöydässä 
istuskelun aikana.

Kaikkihan eivät istumajärjestystä häihinsä halua, mekin aluksi mietimme sen tarpeellisuutta. Ajattelimme kuitenkin sen selkeyttävän pöytiin asettumista, ja poistavan yleistä häsläystä istumapaikkojen valinnan suhteen. Oman kokemuksen osalta istumapaikan valinnassa tulee aina pientä epävarmuutta siitä, voinko vieraana istua valitsemalleni paikalle, vai pitäisikö minun sittenkin sijoittua lähemmäs / kauemmas hääparista. Nämä tuskailut halusimme hoitaa omien häidemme osalta itse, ja siinä mielestäni hyvin onnistuimmekin. Taas yksi yliviivaus to do -listalle..! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti