maanantai 18. elokuuta 2014

Hääjuhlan viettopaikkoja Joensuussa

Pienen kaupungin kompastuskivi, joka nousee esiin häitä suunnitellessa, on ehdottomasti juhlapaikkojen vähäisyys. Toki kuten jo aiemmin mainitsin, on makuja ja mieltymyksiä melkeinpä yhtä monta kuin hääpariakin. Mikäli kutsuttavien joukko on noin 70-80 henkinen, vähenee juhlapaikat entisestään. Ajattelin kirjoitella hieman Joensuun ja lähiseudun häiden viettopaikoista, joita itse harkitsimme.

Maatilamatkailu Hirvonen sijaitsee Suhmurassa noin 20 kilometrin päässä Joensuusta. Juhlatilaan mahtuu hyvinkin 80 henkilöä ruokailemaan, ja silti tilaa jää myös tanssahtelulle. Vuorokausikohtainen vuokra on tällä hetkellä 600€. Sitä nouseeko vuokra ensi kesänä, ei emäntä osannut meille vielä kesäkuun alussa sanoa. Tuskin kuitenkaan mitään suurta nousua tapahtuu. Ympäristönä tuo Maatilamatkailu Hirvosen tila on aivan ihana kesähäille ja paikassa saakin juhlia vapaasti ihan aamuyön tunneille asti. Juhlasalista on näkymät järvelle/lammelle. Paikkaan saa viedä omat juomat, mutta pitopalvelu tulee tilata talon emännältä. Ruokia olen kuullut kehuttavan ja hän niitä rakkaudella tuntuu valmistavankin. Hinnat tosin ovat mielestäni hieman korkeammat kuin muilla pitopalveluyrityksillä, ainakin näin nopealla vertailulla. 

Muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Hasanniemen huvila, joka on kunnostettu todella kauniiksi. Huvilaa isännöi pitopalveluyritys Leilan Pannu ja Pata, ja luonnollisesti pitopalvelu tuleekin heidän kautta tilata. Hinnat ainakin nettisivujen perusteella vaikuttivat olevan perustasoa. Omat juomat saa paikan päälle viedä itse. Vuorokauden varausaika on 10.00-09.00. Paikan vuokrasta en tiedä, sillä koska juhlimaan mahtuu vain noin 60 henkilöä, emme tätä paikkaa käyneet itse edes katsomassa. Harmitti todella paljon, sillä paikkana tämä olisi ollut minulle erittäin mieluisa!

Myös Vainoniemen huvila sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta. Huvilan alakertaan mahtuu noin 60 ihmistä ja yläkertaan, joka käsittääkseni on vuokrattava erikseen, mahtuu noin 40 ihmistä. Nämä henkilömäärät ovat tosin mielestäni vähän liioiteltuja, mutta asiasta en satavarma ole. Huvilassa ei saa olla avotulta, eli kynttilät kuuluvat ei-listalle. Myös tanssi on huvilan sisätiloissa kielletty. Ruoat ja juomat saa paikan päälle tuoda itse, ja huvilan keittiöstä löytyy astiasto sadalle hengelle. Huvilan pihalla on ihana katos, johon saakin kivasti viritettyä bändin ja tanssilattian hyvän sään salliessa. Huvilan vuokrasta ja vuokrausehdoista en tarkemmin tiedä.

Aivan Joensuun ytimessä sijaitsee Laulutalo, jota vuokraa Joensuun Mieslaulajat. Tilaan mahtuu noin 80 henkilöä, jos käytössä ovat sekä juhlasali että veranta. Paikan päälle saa tuoda itse hankitut ruoat ja juomat. Käytössä on talon puolesta keittiö ja astiasto. Laulutalon ympäristössä ei ole pihaa lainkaan eli juhlaväki ei voi levittäytyä juuri asfalttipihaa paremmin ulos hyvänkään ilman salliessa. Lisäksi tilasta tulee poistua klo 24.00 mennessä, etteivät naapuritaloissa asuvat ihmiset häiriinny. Vuorokausivuokra on muistaakseni 600€ ja jos haluaa mennä koristelemaan paikkaa edellisenä päivänä, tulee vuokra maksaa tuplana. 

Kontiolahden kotiseutukeskus sijaitsee noin 20 kilometrin päästä Joensuusta. Paikalla on vanha kunnostettu päärakennus ja juhlatilaan sopiva navetta. Navettarakennus on sisäpuolelta aivan ihana! Seinät ovat tummaa kiveä puoleen väliin saakka ja tästä ylöspäin laudoitettu. Navetassa on lisäksi vessat, kylmätiloja ja pieni keittiö. Navetan vuokra on 600€ ja mikäli haluaa vuokrata myös päärakennuksen, niin kustannukseksi tulee yhteensä 1000€. Koristelemaan pääsee paikan päälle jo edellisenä päivänä (ainakin jos juhlat pidetään lauantaina) ja purkaa saa seuraavana päivänä. Mikäli haluaa vuokrata vain navetan, voi 30€ hintaan vuokrata paikan päältä astiaston sekä päärakennuksessa sijaitsevan pitokeittiön käyttöoikeuden. Juhlia saa aamuyöhön saakka, mutta musiikkia täytyy puolen yön maissa hiljennellä, ettei viereisien talojen asukkaat kovasti häiriinny.

Muita varteen otettavia juhlapaikkoja Joensuun alueella tai lähiympäristössä ovat esimerkiksi Kokkalan erä ja matkailu, Joukiisenranta ja Utran Uittotupa. Kokkalan erä ja matkailu vuokraa kunnostettua navettarakennusta, jonne mahtuu noin 100 henkeä. Tänne matkaa tulee Joensuusta noin 30 kilometriä. Joukiisenrantaan mahtuu juhlijoita noin 50-70. Matkaa Joensuusta paikan päälle kertyy noin 40 kilometriä. Utran Uittotupa sijaitsee noin 5 kilometrin päässä keskustasta. Ympäristö on ihana jokimaisemineen ja siistine tiluksineen. Paikan päältä tulee ottaa ruoat ja ymmärtääkseni nykyään myöskin juomat. Tilavuokrista tai ehdoista minulla ei näiden paikkojen osalta ole käsitystä, sillä emme itse tutustuneet näihin kuitenkaan sen tarkemmin.

Juhlapaikaksi varasimme häillemme Kontiorannan kotiseutukeskuksen. Paikka itsessään sai meidät ihastumaan ja tarjoaa meidän häillemme upea ympäristön. Kontiolahdesta paikkana on meillä myös hyviä muistoja, joten hääpaikan valinta osaltamme oli suht helppo. Vuokrasimme paikasta siis navetta rakennuksen + astiat ja päärakkenuksen pitokeittiön käyttöoikeuden. Ehkä hieman olen nyt jälkeen päin ruennut stressaamaan tuota henkilömäärää.. Mahtuuko tilaan oikeasti 80 henkeä istumaan hyvin?! Juhlapaikka on joka tapauksessa nyt varattu eikä tuota vaihdeta. Onneksi kutsujen lähettäminen ei ole vielä ajankohtaista, joten kutsuttujen määrää voi tarvittaessa vielä hioa, mikäli oikein paha stressi tämän juhlapaikan suhteen iskee...

4 kommenttia:

 1. Näin minulle vastattiin kun kysyin Uittotuvan hintoja tänään. Utran Uittotuvan vuokra on 550€ päivältä. Koska heillä on A-oikeudet ei voi tilaan tuoda omia juomia. Tarjoilu tulee myös heidän kautta. Koska toimivat tilausravintolana, veloittavat paikan päällä tehdystä työstä tilaisuuden keston ajalta 40€/tunti/työntekijä. Hinnat sis Alvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen ymmärtänytkin, että Uittotupa tosiaan tuntihinnoittelee kaikki työntekijänsä kokista lähtien. Muodostuvaa hintaa eivät ilmeisemmin osaa sanoa, koska eivät etukäteen osaa määrittää työntekijöiden työtunteja. Tähän siis tulee varautua sinne juhlia suunnitellessa! :)

   Poista
 2. Teatteriravintola loistopaikka pitää häät. Aivan ainutlaatuiset puitteet. Henkilökunta oli tosi ammattitaitonen. Sai monta vinkkiä hääetiketistä jota en itse osannut. Suosittelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Teatteriravintola on ihana hääpaikkana! Olenkin kielttämättä kuullut siitä hyvää!:) Ainut miinus meidän kohdalla on paikan anniskeluoikeudet, jotka tiputtivat sen pois laskuista. Jos ei kuitenkaan tämän asian suhteen ole niin väliä, niin olisi varmasti ollut meilläkin kärkipaikoilla! :)

   Poista