tiistai 5. toukokuuta 2015

Juhlateltta häihin?

Kirjoitin vähän aikaa sitten paniikkikirjoituksen hääpäivän säästä. Tuosta pessimistisestä asenteestani lähti varmaankin kytemään idea jonkinlaisesta pihakatoksesta. Olisiko tälläinen tarpeellinen meidän häihin? Olisiko se lieventävä tekijä ei-niin-hyvällä säällä?

Kuva Pinterestistä.

Juhlatilamme on "aulatilaa" lukuunottamatta yhtenäistä tilaa. Juuri tälläisen tilan halusimmekin, jossa koko juhlaväki saisi olla samassa paikassa eikä vieraita tarvitsisi ripotella eri huoneisiin. Iso miinus tilassa on kuitenkin se, että musiikin pauhatessa keskusteleminen on haastavaa, varsinkin isomman porukan kesken. Pihalla oleva juhlateltta toisi ratkaisun myös tähän, sisällä saisi bilettää rauhassa ja ulos katoksen alle olisi järjestetty istumapaikkoja niille, jotka mieluummin vaihtavat kuulumisia tai tutustuvat keskenään tanssahtelun sijaan. 


Kuva Pinterestistä.

Juhlapaikkamme pihalla on muistaakseni perinteinen puinen kiikku, mutta muita istumapaikkoja siellä ei ole. Pihan ympärys on vehreää ja ympärillä olevat pellot luovat ihanan tunnelman juhlalle, ainakin hyvällä säällä. Pihan keskiö on kuitenkin perinteistä hiekkamaata, joka olisikin varmasti hyvä alusta näille teltoille. Plussaa olisi myös se, että tila on käytössä meillä koko viikonlopun eli telttojen pystytykset ja purkamiset voisimme hoitaa juhlia edeltävänä sekä seuraavana päivänä. 


Kuva Pinterestistä.

Me emme juhliimme tarvitse luksustelttoja tai mitään hienosti koristeltuja katoksia. Juhlatelttojen päätarkoitus olisi mahdollistaa myös ulkona istuskelu, vaikka hieman vettä tihkuttaisikin tai tuuli tuivertaisi. Siksi telttavalinnassa on myös tärkeää, että kyse on nimenomaan teltasta, ei katoksesta sivuverhoineen, vaikkakin upean näköisiä nämä kuvissa ovatkin. Myöskään koristeluun tai kalusteisiin emme suunnattomia sijoittaisi, vaan tarkoituksena olisi mennä tämän suhteen suht pienellä budjetilla. 


Kuva Pinterestistä.

Onko juhlateltta hyvä idea vai silkkaa turhuutta? Antaako teltta juhliimme enemmän kuin ottaa budjetista? Itse ajattelen teltan olevan niin positiivinen juttu, että en ehkä osaa ajatella sen miinuksia, joten kaikki ajatukset ovat tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti