tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kontiolahden kotiseutukeskus häiden viettopaikkana

Kuten jo otsikostakin selviää, ajattelin hieman kirjoitella häidemme juhlapaikasta. Joensuussa ja lähiseuduilla ei ole jonoksi asti vuokrattavia, hyviä tiloja, joissa mahtuu järjestämään isommatkin häät. Kontiolahden kotiseutukeskus jakaantuu kahteen osaan; päätaloon sekä piharakennukseen, "navettaan". Piharakennus ei ole ikinä navettana toiminut, itse asiassa sitä on alunperin lähdetty rakentamaan kirkoksi. Vuokrata voi joko koko pihapiirin tai sitten jomman kumman rakennuksen erikeen. Me vuokrasimme vain piharakennuksen, jonka vuokra oli viikonlopun ajalta 600€. Päärakennuksen vuokra olisi tullut kustantamaan 400€ lisää. 

Kuva: Mai Mönkkönen

Paikka itsessään on mielettömän kaunis ja hyvin hoidettu ihanine maalaismaisemineen. Se ei tarvitse runsaita koristeluja, vaan on mielestäni juhlava sellaisenaan. Paikka on rauhallinen juhlien järjestämiseen, aivan naapurissa ei asutusta ole. Musiikkia saimme soittaa rauhassa aamuyön pikkutunneille. Rakennusten keskellä on isohko piha-alue, joka on hiekkapäällysteinen. Me pystytimme pihalle kaksi valkoista juhlatelttaa kalusteineen istumapaikkoja antamaan ja vieraita viihdyttämään. Toki nämä myös lisäsivät myös näkösuojaa entisestään. Piha on tarpeeksi iso, että siinä voi järjestää ohjelmaa ja esimerkiksi onnittelut maljan nostoineen tapahtuivat häissämme juurikin pihalla.

Kuva: Mai Mönkkönen

Kotiseutukeskuksen henkilökunta on erittäin ystävällistä. Yhteistyö heidän kanssaan oli helppoa ja hyvinkin joustavaa. Asiakkaana meitä todella kuunneltiin ja toiveitamme toteutettiin. Saimme avaimet käteen koristeluja ja valmistelu varten perjantaina aamupäivällä, ja sunnuntaina menimme suorittamaan juhlapaikan purkutöitä vasta iltapäivän puolella. Tästä iso peukku!

Kuva: Mai Mönkkönen

Meidän häissämme vieraita oli loppujen lopuksi noin 70 henkeä. Tämä määrä oli mielettömän hyvä piharakennuksen vierasmääräksi, näin vieraat saivat istua suht väljästi eikä heidän tarvinnut olla aivan kylki kylkeä vasten. Tällä vierasmäärällä tilaa jäi "takaosaan" myös meidän pöydälle sekä vapaalle alueelle, jossa ruokailun ja kahvien välissä esitettiin puheita ja muita esityksiä. Erilaisella pöytien järjestelyllä ja vieraiden istumapaikkoja tiivistämällä on tilaan saatu mahtumaan jopa 100 henkeä, mutta omalla kokemuksella tämä saattaa mennä jo hieman ahtaaksi, ainakin meidän makuumme.. Tanssien alkaessa raivasimme muutaman pöydän varaston puolelle, jolloin tanssitilaa 
tuli enemmän ja kaikki halukkaat mahtuivat mukaan pyörteisiin.

Kuva: Mai Mönkkönen
 
Juhlapaikan astiasto oli siisti ja kattava. Astiaston ja päärakennuksessa sijaitsevan pitokeittiön saa käyttöönsä erillisellä vuokralla, joka ei ole kyllä hinnalla pilattu (30€). Paikan päältä löytyy kaksi isoa kylmiötä ja yksi jääkaappi, joten ruokien ja juomien säilytys viileässä isommallekin porukalle on helppoa.

Kuva: Mai Mönkkönen

Voimme lämpimästi suositella Kontiolahden Kotiseutukeskusta juhlapaikkana! Etenkin kesällä paikka on todella kaunis, ja piharakennuksen puolikiviset seinät viilentävät juhlijoita kuumalla ilmalla. Toki kylmemmällä säällä kivien viileän hehku ei välttämättä ole niin toivottua.. Mikäli minun pitäisi järjestää häämme uudelleen, niin edelleenkin valitsisin ehdottomasti Kotiseutukeskuksen juhlapaikaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti