maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pöytien koristelu hääjuhlassamme

Ajattelin esitellä erillisessä kirjoituksessa hääjuhlan pöytien koristelua. Pöytien ulkonäkö on asia, jota mietin paljon ja jonka suunnitteluun käytin runsaasti aikaa. Halusin saada juhlatilasta juhlavan ja kutsuvan oloisen.

Suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla itse juhlapaikkaa. Se, minkä tyylinen juhlapaikka on, vaikuttaa suuresti pöytienkin koristeluun. Esimerkiksi vanhaan, rustiikkiseen ympäristöön ei välttämättä sovi ultramodernit tai muoviset koristeet. Valitsemalla sopivat koristeet, tuo ne samalla juhlapaikan parhaat puolet esille!


Halusin pöydistämme näyttävät, mutta samalla kuitenkin yksinkertaiset. Suuria korkeita kukka-asetelmia en halunnut pöytiin laittaa, sillä ne peittävät ikävästi näkyvyyttä ja estävät näin ihmisten seurustelua. Tokihan kukat ovat kauniita, mutta ne ovat myös yllättävän kalliita. Edullisempi ratkaisu ei olisi yhtään huonompi juttu;)


Korvasimme pöydissämme kukka-asetelmat hennoilla harsokukilla, joiden maljakkoina toimivat itse askartelemani lasipurkit. Nämä lasimaljakot toimivat siis myös pöytänumeroina, sillä pitsikoristelun päälle liimasin puunumerot pöydän numerojärjestyksen mukaisesti. Puunumerot spraymaalasin muuhun koristeluun sopivasti valkoiseksi. Numerot oli  liimattuna lasipurkkien kahdelle, vastakkaiselle puolelle pöytien löytämistä helpottamaan.Pöytiin askartelin mieheni toiveesta infolaput. Lappusen toisella puolella oli liimattuna info hääjuhlan ohjelmasta. Vastakkaiselta puolelta taas oli luettavissa häämenu. Jokaisessa pöydässä oli infolappuja kaksi kappaletta, joko yksi kahta tai kolmea henkeä kohdin pöydän koosta riippuen. Tämä oli mielestäni sopiva määrä, jokainen vieras pääsi infoa lukemaan ilman odottelua.


Pöytien koristelun kruunu olivat urakoimamme pellavaiset lautasliinat. Solmimme lautasliinat juuttinaruruseteilla rennoiksi viuhkoiksi. Koska en halunnut mitään erillisiä paikkakortteja, tulostelin kauniille, jämäkälle paperille vieraiden nimet, ja pujottelimme nimikyltit kiinni lautasliinojen rusetteihin. Ihana yksityiskohta pöydissä! Kynttilätuikut ostin pöytiin paikallisesta sisustusliikkeestä Sarustiikasta. Nämäkin olivat kaunis lisä koristelussa.


Kaiken kaikkiaan pöytien koristelu oli mielestäni onnistunut. Ainut asia, jonka tekisin toisin olisi se, että varmistaisin liinoja vuokratessani niiden olevan tasaisen valkoiset ilman minkäänlaista kuviointia. Ei tuo liinojen hento kuviointi kattausta pilannut, mutta tasavalkoinen liina olisi näyttänyt mielestäni paremmalta. Liinojen kuvioinnista huolimatta olen edelleen super tyytyväinen pöytien ulkonäköön! Nyt vain sitten miettimään, mitä käyttöä keksisin yli 70 kappaleelle noita kauniita kynttilätuikkuja.. ;)

Ps. Ethän kopioi kuviani!

6 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista! Ihanan herkkä ja samalla tosi juhlavan näköinen koristelu. :)

  VastaaPoista
 2. Upealta näyttää! Vaivannäkö pellavaliinojen kanssa kannatti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ne luovat pöytiin aivan toisenlaista ilmettä kuin kertakäyttöiset sisarensa :)

   Poista
 3. Hei! Olisin kiinnostunut noista kynttilätuikuista! Häät tulossa itsellekin ja noita löytyy kotoa jo muutama. Voisitko laittaa minulle sähköpostia (roosa.ojanen @ luukku.com) mikäli olisit niitä valmis myymään :)

  VastaaPoista